Detectie en praktijkspeuren
voor echte speurneuzen

Praktijkspeuren


Wat is praktijkspeuren:

Bij het praktijkspeuren werkt de hond een geurspoor uit dat is achtergelaten door een persoon. Door middel van technisch speuren wordt de hond aangeleerd om het exacte spoor te volgen en de mogelijke verloren objecten op het spoor te verwijzen. Aan het eind van het spoor kan al dan niet een persoon staan. 

Het belangrijkste bij het speuren in de praktijk is het vertrouwen in uw hond. Wij kunnen een spoor niet zien of ruiken, maar de hond wel! Door samen te speuren gaan jullie een hecht team vormen.


Opbouw speuropleiding 

Alvorens er begonnen kan worden met het praktijk speuren zal de hond het verwijzen van de voorwerpen aangeleerd worden. Zodra deze basis gelegd is, kan er begonnen worden met het lopen van korte en duidelijke sporen. De voorwerpen worden vervolgens op het gelopen spoor geplaatst.   

De moeilijkheidsgraad van de sporen wordt steeds verder uitgebouwd. Hierbij moet gedacht worden aan diverse ondergronden, voorwerpen, hoeken en personen. We kunnen het zo spannend mogelijk maken als dat wij zelf willen!

 

Kan mijn hond speuren? 

Elke hond kan speuren, veel beter dan wij in de gaten hebben. Ze doen het namelijk dagelijks tijdens de wandelronde. Daarmee doet de hond allerlei informatie op “Oh, de buurhond is hier al geweest”, “Oeh, die knappe teef van verderop is loops”.

Een hond heeft een uitstekend reukvermogen en maakt daar goed gebruik van. Wij gaan alleen zorgen dat hij hem op bepaalde momenten voor bepaalde taken gebruikt. 

  

Waarom praktijkspeuren? 

Het is een manier om heerlijk buiten met je hond bezig te zijn en tegelijkertijd naar een doel toe te werken. Speuren is een intensieve activiteit voor de hond en daagt hem geestelijk uit. Een kwartier speuren is vermoeiender dan een wandeling van een uur. Daarnaast bouwt u een vertrouwensband op met uw hond en zal uw hond meer vertrouwen in zichzelf krijgen.   


Structuur speurlessen 
De lessen vinden plaats in groepsstructuur met maximaal 3 honden. Per les zijn wij 1,5 uur bezig. Hierbij komt elke hond individueel aan de beurt. De overige honden dienen in de auto te wachten. 

Tijdens de training werken wij met levels,u kunt hierbij meerdere certificaten behalen.

Voorafgaand aan de training wordt er de trainingslocatie doorgestuurd. Dit wisselt per keer.


Benodigdheden:

  • Lange riem van 10 meter (geen rolriem)
  • Tuig
  • Beloning (wij werken met voer)


Bent u enthousiast geworden?

 U kunt zich hier Inschrijven.  Indien u meer vragen heeft kunt u Contact met ons opnemen.

E-mailen
Info